perjantai 25. tammikuuta 2013

Vinkki tunneilmaisun helpottamiseksi


Anne Österberg ja Laura Tuomola ovat vuoden 2013 alussa ilmestyneiden tunnekorttien tekijät. Pakka sisältää 69 korttia + vinkkivihko n. 8 sivua. Korttien ajatuksena on helpottaa tunneilmaisun käsittelyä lasten kanssa. Korteissa on nelivärikuvat, runoja sekä mukana on vihkonen, jossa ohjeistetaan korttien käyttöön.

Kortteja on kolme sarjaa. Ensimmäisessä sarjassa opetellaan tunnistamaan ja nimeämään tunteita ilmeitä ja eleitä tutkimalla. Toisessa sarjassa harjoitellaan tulkitsemaan lapsen maailman hankalia sosiaalisia tilanteita kaikkien läsnäolijoiden kannalta ja mietitään yhdessä keinoja selvitä näistä ongelmallisista hetkistä. Kolmannessa ja viimeisessä sarjassa keskitytään miettimään erilaisia toimintavaihtoehtoja ja valintojen seurauksia tilanteissa, joihin lapsi saattaa yllättäen joutua.


Kortit ovat PS-kustannuksen tuote ja tilattavissa mm. useista nettikaupoista (esim. opettajan tietopalvelu)
 

2 kommenttia:

  1. Hei en ole opettaja mutta aikuinen "tunnevammainen"
    kuuntelin radioohjelmaa jossa kerroit näistä korteista ja niiden käytöstä.
    Olen vahavasti sitä mielltä että tuunekasvatusta pitäisi viedä näiden korttien avulla päiväkoteihin ja kouluihin. Olen kaivannut vanhuksille tälläisiä kortteja joista kerroit. Olen luova ja musikaalinen ihminen ja näen korteilla monta käyttökohdetta vaikka itse kortteja en ole vielä nähnytkään mutta ihan radio haastattelusi perusteeella tuntuu tältä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että nostat tämän tärkeän asian esille. Tunnekasvatukselle (tai millä nimellä tunteista puhuukaan) olisi paljon tarvetta. Hyvä apuväline ovat esimerkiksi erilaiset kortit tai musiikki. Valinnan mahdollisuuksia on paljon.

      Poista

Kolme hengitystä haastavaan tilanteeseen

Tämä harjoitus auttaa tilanteessa, jossa olet lapsen tai nuoren kanssa ja huomaat tunnekuormitusta, stressiä tai olet menettämässä malttisi....